Forradalmi agyimplantátumok: Az új út a bénulásból a szabad kommunikációhoz

Az agyimplantátumok világában új fejezet nyílik, amely lehetőséget ad a bénulásban szenvedő embereknek, hogy gondolataikkal irányítsák digitális eszközeiket. A Synchron nevű cég új fejlesztése forradalmasítja ezt a területet, és a legújabb videójuk bemutatja, hogyan érhetik el ezt az áttörést.


Tom Oxley, a Synchron alapító vezérigazgatója és Mark, az egyik úttörő beteg, aki részt vett a bemutatóban, részletesen beszélnek az eszköz használatáról. Mark elmeséli, milyen érzés a gondolataival kommunikálni és irányítani az eszközt, és hogyan változtatta meg ez az életét. Oxley pedig kifejti, hogy az eszköz hogyan integrálja az AI és az agyimplantátumok technológiáját, valamint hogy ez hová vezethet a jövőben.

A Synchron BCI különlegessége, hogy meglévő orvosi technológiákra, például stentekre és katéterekre alapozva működik, így elkerülhető a nyílt agyműtét. Ez nemcsak biztonságosabbá, hanem hozzáférhetőbbé is teszi az eszközt. Az árképzés szintén versenyképes, várhatóan 50 000 és 100 000 dollár között lesz, ami összemérhető más beültethető eszközökkel, mint a szívritmus-szabályozók vagy hallókészülékek.

Az FDA jóváhagyása még várat magára, de a Synchron reméli, hogy áttörést érhet el ezen a területen. Bár a teljes folyamat évekig is eltarthat, a Synchron Stentrode BCI már most is pozitív hatással van a felhasználók életére, lehetőséget adva nekik, hogy visszanyerjék önállóságukat és könnyebben kommunikáljanak a világgal. 

Ez a videó nemcsak egy technológiai újítást, hanem egy reményteljes jövőt is bemutat, ahol a bénulás nem jelenti a kommunikációs képességek végét. Az agyimplantátumok és az AI integrációja új kapukat nyit meg, és egyre közelebb hozza a jövőt, ahol gondolatainkkal irányíthatjuk a digitális világot.


Népszerű bejegyzések