Forradalmi újítás vagy félremegy? Gemini AI kerül a Google TV Streamer-be is

A Google TV Streamer, a legújabb eszköz a Google kínálatában, jelentős frissítésekkel érkezik, amelyeket a korábbi Chromecast modellekhez képest hozott. Ez az új eszköz már előrendelhető az Egyesült Államokban, és a hivatalos forgalmazás is hamarosan megkezdődik. A hardver terén a Google komoly előrelépéseket tett. A rendszerchip teljesítménye 22%-kal gyorsabb, mint a korábbi Chromecast with Google TV modellé, emellett a rendszermemória is 4 GB-ra növekedett, míg a tárhely 32 GB-ra bővült. Ez az erősebb hardver gyorsabb és simább működést biztosít, különösen a 4K Ultra HD tartalmak lejátszása során, amely most már 60 FPS-es videók megjelenítésére is alkalmas.


Az új Google TV Streamer egyik legnagyobb újdonsága a Gemini AI integrálása, amely a Google új mesterséges intelligencia szolgáltatása. Ez a funkció lehetővé teszi a Google Home központi egység funkcióinak használatát, így az eszköz képes okosotthon eszközök menedzselésére és irányítására is. A Matter protokoll és a Thread támogatása további előnyt jelent az eszköz számára, hiszen ezekkel az új szabványokkal a különböző okosotthon eszközök egyszerűen integrálhatók és kezelhetők.

Dizájn tekintetében a Google TV Streamer eltér a klasszikus Chromecast modellektől. Ez az új eszköz egy önálló termék, amely a Google Pixel ökoszisztémájához illeszkedő dizájnnal rendelkezik. Fehér és szürke színekben lesz elérhető, és nem a TV mögé rejtve működik, hanem önállóan is megjelenik, ezzel is kiemelve a modern, letisztult vonalakat.


A Google TV Streamer szeptember 24-én kerül forgalomba, és az ára nettó 100 dollár lesz az Egyesült Államokban. Az előrendelési lehetőség már most is nyitva áll, így az érdeklődők hamarosan a legújabb technológiával szerelhetik fel otthonukat.

Bár a Google TV Streamer rengeteg innovatív funkcióval érkezik, és a hardveres frissítések is impozánsak, az eszköz ára kissé magasnak tűnhet a hasonló kategóriájú termékekhez képest. Az integrált Gemini AI és az okosotthon funkciók valóban előnyösek, de kérdéses, hogy a mindennapi felhasználók mennyire fogják ezeket a lehetőségeket kihasználni. Ezen túlmenően, bár a dizájn modern és letisztult, nem biztos, hogy mindenki értékeli majd, hogy az eszköz nem rejtőzik el a TV mögött, mint a korábbi Chromecast modellek. A Google TV Streamer Magyarországon egyelőre nem elérhető, mivel a forgalmazása csak szeptember 24-én kezdődik az Egyesült Államokban, és a pontos európai megjelenési dátumról még nincsenek információk.

Népszerű bejegyzések