Nagyot ment a ChatGPT app, miután megjelent a GPT-4o modell

Májusban az OpenAI új GPT-4o "omni" modelljének megjelenése óriási lendületet adott a ChatGPT alkalmazás bevételeinek. A modell bevezetése után az OpenAI chatbotjának mobilverziója hatalmas ugrást tapasztalt, és mostanra elérte eddigi legnagyobb havi bevételét. Az Appfigures alkalmazáselemző cég által szolgáltatott adatok szerint a ChatGPT alkalmazása júliusban 28 millió dollár nettó bevételt termelt az App Store-ból és a Google Play-ből.


Fontos megjegyezni, hogy a nettó bevétel az az összeg, amelyet az OpenAI megtart az Apple és a Google alkalmazáson belüli vásárlási díjainak levonása után. Emellett a cég megállapította, hogy az Apple App Store a bevételek 83%-át tette ki – ez az arány 20%-kal nőtt június óta. Az alkalmazás a díjak levonása előtt májusban 28,9 millió dollárt, júniusban 34 millió dollárt, júliusban pedig 39,9 millió dollárt hozott.

A GPT-4o megjelenésével a ChatGPT új képességekre tett szert, beleértve a szöveg, beszéd és videó kezelését. Emellett gyorsabb válaszidőt is kínált, és lehetőség nyílt a chatbot megszakítására is, ami emberibbé és természetesebbé tette a mesterséges intelligenciával való interakciót, többek között. Az új technológia iránti kereslet májusban 40%-kal növelte a ChatGPT alkalmazás bevételeit, állítja az Appfigures. Bár ez a növekedés azóta kissé lelassult, a bevételek továbbra is egészséges ütemben emelkednek.

Az alkalmazás júliusi bevételei alapján az Appfigures becslése szerint a ChatGPT 2 millió új fizető előfizetőt szerzett – ami újabb rekordot jelent a mobilalkalmazás számára. A ChatGPT új "Advanced Voice Mode" funkciójának megérkezésével, amely közel valós idejű, élethű interakciókat kínál, az Appfigures arra számít, hogy a növekedés az elkövetkező hónapokban is folytatódni fog.

Népszerű bejegyzések